Кожному відомо, що німці мають доходи суттєво більші, ніж українців. Виявляється, німці в 10 разів багатші за українців, якщо порівнювати зарплати.

Читайте Знай в Google News!

Німеччина є найбільш соціально захищеною країною у Європі і платить своїм громадянам гідні зарплати і пенсії. Мінімальна зарплата німця 1584 Євро (52 тисячі гривень). В Україні мінімальна зарплата 5 тисяч гривень. Відповідно рівень заробітків у нашій країні вдесятеро менший, ніж у Німеччині.

Середня зарплата німців близько 4 тисяч євро, що незрівнянно з середньою зарплатою в Україні. У нашій країні ця цифра сягає 11579 гривень.

Пенсії в Україні, скріншот: YouTube
Пенсії в Україні, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

В Німеччині немає мінімальної і максимальної пенсії. Там враховується вік і кількість відпрацьованих років. Як пише Deutsche Welle, бідними пенсіонерами в Німеччині вважаються ті, хто отримує 1 135 євро на місяць, що еквівалентно 37 500 гривням.

В Україні мінімальна пенсія становить 1 712 гривень, а середня – 3 354 гривні.

Варто відзначити, що в Німеччині на пенсію виходять пізніше, ніж в Україні, а саме в 65 років і 9 місяців. До 2029 року цей вік збільшать до 67 років. В Україні чоловіки і жінки виходитимуть на пенсії однаково – в 60 років.

Прожитковий мінімум у Німеччині - 9 408 євро на одну людину на рік. Це майже 26 тисяч гривень щомісяця. Прожитковий мінімум в Україні-2 118 гривень.

Тривалість життя в Україні 72,5 року, в Німеччині ж люди живуть значно довше - до 81,4 років.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше немає грошей на найнеобхідніше - українці розповіли, як жити на 5 тисяч гривень.

Як повідомляє портал Знай.uа в Україні суттєво зросли борги по зарплаті: скільки винні підприємства працівникам.

Також Знай.uа писав, що підвищення мінімалки в Україні: чия зарплата виросте з наступного року.