На тлі підвищення мінімалки в Україні в 2021 році можуть зрости зарплати. Експерти вважають, що наступного року зарплати українців в середньому зростуть на 12%. Однак дане зростання доходів буде абсолютно нерівномірним.

Читайте Знай в Google News!

Є деякі сфери, які найбільше відчують активне зростання зарплат, це: маркетологи, піарники, СММщики, програмісти і кур'єри. Ринок розділився на дві групи працівників у питанні підвищення зарплат, стверджує експерт Оксана Огнєва.

" у загальній динаміці я б не ризикнула прогнозувати зростання зарплат. Швидше, ринок розділить працівників на дві категорії: високооплачуваних фахівців і тих, хто готовий працювати "за їжу". В яку категорію потрапить кожен з нас - вирішувати виключно нам і це залежить від особистої витривалості і бажання розвиватися", - попередила вона.

Українці, фото: Знай.uа
Українці, фото: Знай.uа

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Інший фахівець Олександр Білоус заявив, що зростання зарплат передбачено в прогнозі від Мінекономіки, проте нівелювати його може інфляція.

"Тут потрібно звернути увагу на два моменти. Перший-зростання середньої зарплати не говорить про те, що пропорційне зростання буде і в вашому сегменті. Потрібно враховувати, що розмір і динаміка зарплат залежать і від міста, і від сфери роботи. Другий момент-яка буде інфляція. Якщо зарплати зростуть на 8%, а ціни – на 12%, ми тільки збідніємо", – розкрив нюанси "підвищення" доходів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, українців залякали масовими звільненнями, залишилося сім днів.

Як повідомляв Знай. ua, перерахунок пенсій в Україні 2020, новий прожитковий мінімум і 100 гривень.

Також Знай. ua писав, що українці восени зіткнуться з перерахунком пенсій, подорожчанням долара і оренди.