В Україні при постановці діагнозу коронавірус часто призначають в якості лікування саме антибіотики. У пацієнтів виникають питання, чому саме такі призначення роблять, якщо інфекція не піддається таким препаратам.

Читайте Знай в Google News!

Розставити всі крапки над " і " в даному питанні вирішив київський лікар-інфекціоніст вищої категорії кандидат медичних наук Віталій Янченко. Він відразу пояснив, що призначення антибіотиків при коронавірусної інфекції не є показником того, що лікар – некомпетентний.

Коронавірус з Китаю, фото: Pixabay
Коронавірус з Китаю, фото: Pixabay

Виявляється, таке призначення лікар дає для того, щоб уникнути або мінімізувати ускладнення після хвороби. Адже після вірусу може розвинутися бактеріальна пневмонія.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"вірус підступно діє на імунну систему, і виникають вторинні бактеріальні пневмонії. Тому всім хворим призначають два-три антибіотики, що попереджають бактеріальне ускладнення", - зазначив Янченко"Фактам".

Тим часом станом на 7 вересня в Україні з початку епідемії коронавірусної інфекції підтвердили вже 135 894 випадків зараження. За добу зафіксували 2 174 нових випадків. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Комаровський порадив викладачам дієві способи профілактики Covid-19.

Як повідомляв Знай. ua, покрокові дії при підозрі на covid-19, в МОЗ поділилися докладною інструкцією.

Також Знай. ua писав, що інфекціоніст розповів, що чекає Україну в листопаді і чи закінчиться карантин.