В Україні на дорогах можуть почати зважувати не лише вантажівки, а й громадський транспорт. Таким чином в уряді пропонують контролювати переповнені автобуси, бо це створює небезпеку для пасажирів і учасників дорожнього руху

Читайте Знай в Google News!

Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій під час зустрічі "Безпека має значення".

За словами Криклія, наразі ваговий контроль діє лише для вантажівок. Водночас перевантаженими може бути і пасажирський транспорт і це потрібно контролювати.

"Оскільки коли в маршрутне таксі або автобус сідає більше людей, ніж допустима технічними параметрами норма, це ті самі ризики. Це — про небезпеку для пасажирів і учасників дорожнього руху", — каже Криклій.

Автомоблі LADA, фото: drom.ru
Автомоблі LADA, фото: drom.ru

Популярні новини зараз
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Він зазначив, що потенціал габаритно-вагового контролю може бути розширено з вантажівок на пасажирські перевезення. Додав, що це все маю працювати в єдиній системі.

До кінця 2020 року планується встановити на українських дорогах 50 систем зважування в русі WIM, а до кінця 2021 року — ще 100.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українцям показали нелегальну схему розмитнення євроблях: обережно "двійники" атакують.

Як повідомляв Знай.ua, МВС збирається ускладнити життя імпортерів

Також Знай.ua писав, що "євробляхи" перетворюються на привидів, куди поділися нерозмитнені авто, і до чого готуватися власникам.