Державний бюджет 2021 року має бути збалансованим і буде сконцентрований на соціальному напрямку. Про це заявив заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев під час зустрічі з представниками різних галузей профспілок і роботодавців, представниками Мінекономіки та Мінсоцполітики.

Читайте Знай в Google News!

"Держбюджет ще остаточно не сформований. Наразі тривають консультації. У той же час ми повинні враховувати нестабільну економічну ситуацію в країні. Так, передбачається дефіцит держбюджету на рівні 6% в 2021 році, 4,5% в 2022 році і 3% в 2023 році. Цього року він на рівні 7,5% ВВП", ‒ повідомив Роман Єрмоличев.

Також він зазначив, що прийняття рішення про збільшення МЗП – це суттєвий додатковий ресурс, який необхідно врахувати в Державному бюджеті.

"додаткові витрати становлять близько 47 млрд гривень. Адже з 1 січня 2021 року мінімальна заробітна плата буде збільшена до 6 тис.грн, а з 1 липня 2021 року – до 6,5 тис. гривень. Також при розрахунках до проекту бюджету на 2021 рік передбачається збереження співвідношення між розмірами посадового окладу працівника i-го тарифного розряду ЄТС і мінімальною заробітною платою, що склалося в поточному році", ‒ зазначив заступник Міністра.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Під час зустрічі обговорили ефективність спрямування та використання бюджетних коштів.

"Всі профспілкові організації направили пропозиції щодо збільшення витрат. Для Мінфіну головне-збалансоване та ефективне використання бюджетних коштів. Всі пропозиції щодо фінансування різних сфер детально опрацьовуються з урахуванням пріоритетів", - повідомив наприкінці зустрічі Роман Єрмолічев.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, підвищення мінімалки обернеться непоправними наслідками для українців

Як повідомляв Знай. ua, рейтинг Зеленського заходить у піку, українці жорстко відповіли президенту.

Також Знай. ua писав, що українців, які отримують виплати від держави, чекає ретельна перевірка.