В Україні за правилами дорожнього руху пішоходи мають перевагу перед водіями, але тільки в тому випадку, коли вони вже на "зебрі".

Читайте Знай в Google News!

Але, пішоходи не мають ніякої переваги перед автомобілем, якщо стоять перед переходом або просто йдуть в його бік. В цьому випадку пішоходу доведеться почекати, поки машина проїде, писати Прямий.

Близько трьох років тому в Чернігові водій отримав штраф на 255 грн за те, що не пропустив пішохода. Чоловік подав апеляцію і справу передали на розгляд до Верховного Суду.

водій за кермом, фото Pxhere
водій за кермом, фото Pxhere

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У правоохоронних органах порахували, що водій порушив пункт 18.1 ПДР про проїзд пішохідних переходів і зупинок транспортних засобів і першу частину 122-ї статті КУпАП, (перевищення встановлених обмежень швидкості руху і проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху).

Через суд чоловік зміг довести правоту і домогтися скасування штрафу за непропуск пішохода. Цей прецедент доводить, що пішохід не завжди правий.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Віталій Кличко попався на нахабній схемі з евакуаторами – 49 мільйонів гривень у кишеню.

Як повідомляв портал Знай.иа, у МВС анонсували нову систему виявлення порушників.

Також портал Знай.иа писав, що українських водіїв змусять платити драконівський штраф за" скручування " пробігу авто.