В Україні продовжує діяти адаптивний карантин. Всю країну в залежності від кількості хворих коронавірусної інфекцією ділять на зони: зелену, жовту, помаранчеву і червону з найсуворішими обмеженнями. Про те, чого не можна в кожній зоні нагадали в Госпродпотребслужбе.

Читайте Знай в Google News!

У "червоній зоні" забороняється робота громадського транспорту, закриваються навчальні заклади, в тому числі дошкільні та школи. Дозволяється тільки висадка пасажирів з транспорту, що курсує транзитом, і з міжобласного транспорту.

Карантин в Україні, скріншот: YouTube
Карантин в Україні, скріншот: YouTube

У "помаранчевій зоні" заборонена діяльність засобів розміщення, крім готелів; діяльність розважальних закладів, ресторанів у нічний час; планові госпіталізації в лікарнях; робота спортзалів, фітнес-центрів, закладів культури; прийом нових змін до дитячих таборів. Масові заходи можна в кількості 1 людина на 20 квадратних метрів і не більше 100 осіб.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

У "жовтій зоні" не можна відвідувати установи соціального захисту, в яких знаходяться літні люди, крім тих, які надають послуги кризового втручання.

У "зеленій зоні" діють такі обмеження перебування в громадських будівлях – тільки в масках або респіраторах; проведення масових заходів з розрахунку не більше 1 людини на 5 квадратних метрів; кінотеатри можуть працювати із заповненістю на 50%, перевезення пасажирів у громадському транспорті здійснюється тільки на сидячих місцях.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Степанов заявив про інноваційне лікування важкохворих covid-19, подробиці.

Як повідомляв Знай. ua, лікарі розповіли, як розрізнити симптоми і вберегтися.

Також Знай. ua писав, що "червона " і" помаранчева " зони в Україні істотно розширилися, список регіонів з найбільш жорсткими карантинними обмеженнями.