У Національному банку спрогнозували, що наприкінці року прискориться інфляція. При цьому різкого стрибка цін восени може не відбутися.

Читайте Знай в Google News!

Відсоток інфляції-це відсоток зростання цін в магазинах.

" зараз бюджеті цього року закладено 9 відсотків інфляції. При тому що інфляція у нас на сьогоднішній момент значно менше. Вона десь на рівні 4-3,5 відсотка і до свого планового показника вона швидше за все не дійде", — вважає економіст Олег Пендзин.

Прогнози щодо подальшої ситуації в економістів і аналітиків НБУ збігаються.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Нас все веселе чекає, як правило, в осінні місяці: жовтень, листопад. Коли і комуналка зростає, і суспільний попит зростає. Я думаю, що до кінця року вона буде однозначно більше, ніж п'ять-шість відсотків", — говорить фахівець.

Збільшення попиту є головною причиною інфляції. Купувати восени станемо більше, але не тому, що станемо більше заробляти.

"Це надходження грошей від наших працівників, які в кінці року або повертаються додому, або надсилають допомогу", — розповів пендзін.

Фахівці відзначають, що передумов для прискореного зростання інфляції немає.

" у дев'яти відсотках інфляції немає нічого страшного. Мінімальну заробітну плату нам з вами підняли. Середня заробітна плата зростає більш-менш. Тому на сьогоднішній момент співвідношення інфляційних процесів і зростання заробітків відповідне", — говорить економіст Олег Пендзин.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, киян нагодують дешевими яблуками та помідорами, де шукати Антонівку по 20 гривень.

Як повідомляв Знай. ua, Дніпровський супермаркет оскандалився "золотими" котлетами.

Також Знай. ua писав, що українців нагодують гречкою за ціною лобстерів, рекордне подорожчання.