Деякі їстівні гриби можуть нести небезпеку. Про те, які гриби краще не зривати в лісі, розповів кандидат біологічних наук і міколог Михайло Вишневський.

Читайте Знай в Google News!

Фахівець пояснив, що токсичний вплив на людину можуть надати старі і трухляві гриби їстівних видів.

"щоб гриб заподіяв токсичну шкоду, він повинен бути старим, бути поїдений личинками комах, а також зворушений пліснявими і невидимими патогенами типу одноклітинних паразитичних амеб", — перерахував Вишневський.

Він пояснив, що досвідчені грибники навіть не подумають покласти такий хворий гриб собі в кошик. Однак деякі люди можуть збирати такі гриби і переконувати себе, що ніжка або капелюшок проїдені "зовсім небагато". Крім того, люди вдома відмочують їх в солоній воді, щоб прогнати черв'яків. Вчений зазначає, що загрозу становлять виділення цих комах і тому солоною водою ситуацію не виправити.

Популярні новини зараз
1000 гривень від держави: як отримати допомогу пенсіонерам Повністю замінить ТЦК: які зміни чекають мобілізацію Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Показати ще

"навіть якщо вдасться якимись засобами вигнати самих личинок, то від виділень всередині грибів не позбутися",-підкреслив міколог.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, лісник поділився секретами, як запастися багатим урожаєм.

Як повідомляв Знай. ua, як заготовити рижики, грузді, вовнянки, сироїжки.

Також Знай. ua писав, що ікра з опеньків і моркви на зиму, простий рецепт ситної і смачної консервації.