З'явилася інформація, що відома на всю Україну мережа книжкових магазинів "Книгарня Є", яка з 2007 року займається просуванням української книги, заявила, що вітчизняний продукт нерентабельний і вирішила продавати більше російських книг. Вельми очікувано українці були шоковані такою позицією і масово відмовляються ступати на поріг колись улюбленої книгарні.

Читайте Знай в Google News!

Так, публікація прес-служби "Книгарні Є" у Facebook викликала обурення громадськості.

Публікація "Книгарні Є", скріншот: Facebook
Публікація "Книгарні Є", скріншот: Facebook

У мережі книжкових магазинів пояснили таке рішення тим, що російська книга - рентабельніша і коштує дешевше української. Через це "книгарня" змушена продавати більше російського продукту, щоб вижити на сучасному ринку. У публікації Книгарня "Є" спочатку оспівала свої досягнення у просуванні українського продукту, а наприкінці "відверто оцінила ситуацію, яка склалася станом на 2020 рік".

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як виявилося, російська книга дешевша за собівартістю, і може розраховувати на підтримку "своєї держави".

"Нескладно припустити, що в цих умовах сегмент україномовної книги поступово стискатиметься, українські видавці будуть менше видавати, а читачі купуватимуть ще більше по-російськи - всупереч власним бажанням", - пише прес-служба.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, у Дніпрі фанат Путіна розпустив "язик" і напоровся "на мову".

Як повідомляв Знай.uа, одіозний "слуга народу" і затятий прихильник російської мови потрапив до бази "Миротворець".

Знай.uа писав, у Хмельницькому губернатору Габінету принесли прапор Путіна і відрізаний язик.