З'явилася інформація, що в Україні школам і дошкільним навчальним закладам в "червоних" карантинних зонах можуть дозволити працювати. Однак це можливо тільки в тому випадку, якщо таке рішення ухвалить місцева влада.

Читайте Знай в Google News!

Нові правила пропонує внести Міністерство охорони здоров'я. Про це розповів головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Віктор Ляшко, скріншот з відео
Віктор Ляшко, скріншот з відео

Міністр охорони здоров'я провів селекторну нараду з мерами міст, де було обговорено підходи до введення протиепідемічних обмежень на території тих чи інших рівнів епідемічної небезпеки.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Ляшко додав, що це має бути спільним рішенням Держкомісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, а також регіональної, із залученням місцевих органів влади. У МОЗ вирішили, що в "червоній" зоні застосовуватимуться не всі обмеження, а лише ті, що дають найпозитивніший ефект.

Школа, скріншот: YouTube
Школа, скріншот: YouTube

Щоб ми мали спільну відповідальність Центральної та місцевої влади за ті обмеження, які вводяться, що за ними здійснюватимуться контроль, і на це буде вплив. Тому школи і дитячі садки є в переліку тих обмежень, які можуть заборонятися в "червоній" зоні, але рішення, чи будуть вони закриватися в цьому конкретному районі або місті, прийматиметься спільно з органами місцевого самоврядування.

На спільній нараді МОЗ і місцевої влади також було вирішено, що якщо в навчальному закладі 50% і більше класів відправлено на самоізоляцію, то такі школи повинні закриватися на 14 днів. Ці зміни може бути прийнято на найближчому засіданні Кабінету Міністрів у середу, 16 вересня.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, перерахунок пенсій та мінімалки, Нова медицина та освіта: все про бюджет-2021.

Як повідомляв Знай.uа, Шмигаль влаштувався "носильником" херсонських кавунів - "Баржа на Київ більше не ходить".

Знай.uа писав, українцям дозволять літати в межах країни за електронними паспортами.