У жовтні офіційний вихідний припадає на середу, 14 жовтня. У цей день відзначають День захисника України. Він не переноситься на вихідний день, тому відпочивати будемо серед тижня.

Читайте Знай в Google News!

Також цього дня відзначають православне свято - Покрова Пресвятої Богородиці. Згідно з переказами, Богородиця з’явилася вірянам, які молилися у Влахернському храмі в Константинополі. Сталося це в 910 році. Божа Матір розкрила свій омофор (покривало для голови) над людьми, і це чудо стало знаком заступництва над людьми. У свята немає аналогів в інших гілках християнства.

Поздравления на Покрову в прозе
Поздравления на Покрову в прозе

Здавна люди вірили, що Покрова приносить щастя, кохання і достаток. Покрова Пресвятої Богородиці – одне із найважливіших християнських свят. Його повна назва – Покрова Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні
Показати ще

У жовтні школярі отримають додаткові вихідні - осінні канікули випадають на 26 жовтня - 1 листопада. Крім того, додаткові канікули можуть бути через місцеві вибори 25 жовтня.

Також слід зауважити, що в ніч на 25 жовтня в Україні переводитимуть годинник на зимовий час - на одну годину назад.

Школярі, фото pxhere
Школярі, фото pxhere

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Тимошенко "відходить" від хвороби в елітному маєтку з пляжем та садом: показали володіння політикині

Як повідомляв портал "Знай.ua", Ляшко зробив гучне зізнання про карантин в Україні: "Не соромно"

Також "Знай.ua" писав, що пенсії до кінця року зростуть декілька разів: підвищення чекає не всіх, перелік категорій