Кабінет міністрів України запропонував зменшити поріг середньоринкової вартості легкових автомобілів. Цей показник використовується, зокрема, для розрахунку транспортного податку. Такі зміни передбачені законопроектом, який уряд вже зареєстрував у Верховній Раді.

Читайте Знай в Google News!

Про це пише Автоконсалтинг з посиланням на законопроєкт №4101 від 15.09.2020, документи по якому представлені на порталі Верховної Ради.

Поріг пропонується знизити з 375 до 200 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового року. З урахуванням показників на 2020 рік, це означає, що транспортний податок в поточному податковому році, згідно із законопроектом, буде стягуватися з автомобілів дорожче 1,2 млн гривень.

Авто з США, скріншот: YouTube
Авто з США, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Нагадаємо, в кінці 2014 року в Україні ввели податок в розмірі 25 тисяч гривень на "елітні" автомобілі. Розкішними, на думку уряду, є, авто віком не більше п'яти років, а середня ринкова вартість повинна перевищувати визначену законом суму.

З урахуванням цих змін до категорії платників транспортного податку потрапить уже більша кількість нових автомобілів, а збирається сума податків за розрахунками Кабміну повинна збільшиться. Ставка податку становить 25000 грн, а оплатити його необхідно протягом 60 днів після вручення повідомлення.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше портал «Знай.uа» писав про те, Як пузо впливає на хабарі: вчені вивели українських чиновників на чисту воду

Також портал «Знай.uа» писав, що Під Львовом вибухнула машина разом з водієм - нещасний не встиг навіть пискнути