Вчений-хімік, один з розробників бойової отруйної речовини "Новачок" Віл Мірзаянов звернувся з вибаченнями до російського опозиціонера Олексію Навальному в ефірі одного з телеканалів.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки уривку ефірі російського "ліберального" телеканалу "Дождь".

Олексій Навальний, скріншот з відео
Олексій Навальний, скріншот з відео

"Приношу свої глибокі вибачення Навальному за те, що я брав участь у цьому злочинному бізнесі — розробці цієї речовини, якою він отруївся", — заявив хімік, який з 1995 року проживає в США.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Він зазначив, що все своє подальше життя присвятив боротьбі проти застосування бойових отрут.

Віл Мірзоянов, фото: chechenews
Віл Мірзоянов, фото: chechenews

Мірзаянов пояснив, що в 1993 році зустрічався з людиною, яка пережила отруєння "новачком". Він заявив, що описані ним симптоми схожі на ті, які згадував Навальний в Instagram 19 вересня.

"Схожі всі симптоми. Він подолав, вижив. Мабуть, Навальному доведеться набратися терпіння. Але кінці-кінців він повинен бути здоровий", - розповів вчений. Відновлення російського політика, як заявив Мірзаянов, може зайняти до року.

На його думку, ситуація з неможливістю написати слова на дошці, яку описував Навальний, пов'язана з проблемами передачі сигналів від головного мозку до функціональних органів — молекули "новичка" перешкоджають розщепленню білка, який відповідає за передачу таких сигналів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, Кернеса терміново відправили до Німеччини до отруєного Навального.

Як повідомляв Знай.uа, у Кличка можуть загнати Київ у "червону зону" карантину.

Знай.uа писав, чернівецький архієпископ Онуфрій захворів на коронавірус, священика рятують у реанімації.