Кожна свідома мама або тато хочуть, щоб дитина була здорова. Педіатрія співає оди фруктовому соку, мовляв цей напій — джерело вітамінів, і потрібно неодмінно вводити його в раціон. Але ось з якого віку соки стають нешкідливі для малюка? Відомий український лікар і телеведучий, доктор Євген Комаровський, вирішив розставити крапки над " і " в цьому питанні.

На своїй сторінці в Instagram доктор виклав таблицю, наочно демонструє, коли і як поїти дітей фруктовим соком.

Так, від 0 до 12 місяців взагалі не слід давати малюкові фруктовий сік — в цьому віці він не приносить користі.

Від 1 року до 3 років, кількість споживаного соку на добу не повинна перевищувати 120 мл (півсклянки). Не дозволяйте дитині пити більше соку

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Від 3 до 6 років, дитина все ще занадто маленька для "дорослого" дозування соку. Йому слід пити не більше 200 мілілітрів соку, що дорівнює трьом чвертям склянки.

Дитина п'є сік, фото з відкритих джерел

З 7 до 18 років Комаровський радить пити не більше 360 мл соку, чи то пак, стакан.

Однак, не всі батьки в коментарях погодилися з таким дозуванням

“Я такої думки, що у дитини повинен бути вибір і вже точно ніяких обмежень. Якщо йому щось забороняти, то він цього буде хотіти в 10 разів більше. Ну 1 день він поп'є сік, ну 2.на третій він вже буде пити сік і воду, наприклад. Потрібно вміти чути організм. І хто, як не дитина сама знає що він хоче. Дочці 1 рік і 3 місяці. Вона може весь день пити сік, але на наступний день вона взагалі в його бік не дивиться, а п'є тільки воду. Я думаю, що обмеження і заборони головні вороги всього. По-перше, ви собі нерви витрачаєте, тому що "ну йому ж не можна, як так то!", по друге, страждає дитина, яка ну ось пипец як хоче цей сік, ну жах прям, а йому не дають. Включайте частіше емпатію. Подумайте, от якби ви дуже чогось хотіли, а вам би сказали " ні!!!

"Сучасні мамашки поять дітей всякої поганню на кшталт кока-коли або Фанти з Макдональдса, краще б кефір їм давали!”

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Комаровський розшифрував голоси з улюблених мультфільмів: "Фрекен Бок-Раневська?"

Як повідомляв Знай. ua, Комаровський розклав по поличках, як привчити дитину до самостійності.

Також Знай. ua писав, що доктор Комаровський назвав 11 способів привчити дитину до фізичної активності.