Верифікація субсидій може викинути значну кількість українців за межу бідності, навіть попри зростання мінімальної зарплати.

Читайте Знай в Google News!

Таку думку висловив Економічний експерт Юрій Атаманюк у ефірі “112” каналу.

У своєму виступі спеціаліст дав пояснення щодо субсидій, збільшення мінімальних виплат громадянам та ситуації з цінами, при тому, що задокументовано, що за останній рік збільшилася кількість українців, які проживають на менші гроші ніж офіційно затверджений прожитковий мінімум, тепер таких громадян близько 47%. Це означає і те, що менше українців можуть бути активними у купівлі товарів і послуг, що, своєю чергою, зменшує прибутки й інших українців. “Таке круте піке: один фактор тягне за собою інший фактор” - сказав експерт.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Обіцяють підняти мінімальну заробітну плату, що, своєю чергою, вдарить по малому і середньому бізнесу: різноманітні кустарні фірми, маленькі заклади харчування тощо. Це збільшення заробітної плати несе збільшення фіскального тиску, а тому сподіванки влади таким чином зменшити об'єм тіньової економіки. Зростання мінімальних виплат все одно не зможе зрівнятися до офіційного прожиткового мінімуму. Цементування зубожіння.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, чому українці стрімко бідніють, знайдено просте пояснення.

Як повідомляв Знай. ua, Порошенко стане прем'єром вже восени.

Також Знай. ua писав, що плани "Слуг народу" позбавити українців субсидій рознесли на тріски.