Окупація Криму і війна на Донбасі схожі на спроби РФ повернутися до поділу сфер впливу в світі.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час виступу з нагоди 75-ї річниці створення ООН. Засідання пройшло 21 вересня в Нью-Йорку у форматі відеоконференції.

За словами Зеленського, "людство повинно було засвоїти трагічний урок Другої світової війни, але окупація Криму та військова російська агресія на Донбасі свідчать про те, що цього уроку не засвоїли".

Глава держави зазначив, що війна в Україні – це війна в Європі.

"І це не просто посягання на суверенітет незалежної держави, це схоже на спробу повернутися до поділу сфер впливу у світі", - додав він.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Зеленський, фото сайт Президента
Зеленський, фото сайт Президента

Зеленський сказав, що потрібно "визнати, що світ 21-го століття сповнений конфліктів, агресії, диктатури і порушень прав людини".

"За попередні 75 років людство піднялося на найвищі вершини, занурилося в найглибші траншеї, підкорило космос і навіть за допомогою нових технологій може проводити засідання ООН дистанційно. Тож чи насправді ми не здатні зупинити агресію та війни? Чи потрібно нам більше кривавих уроків, щоб переосмислити своє існування на цій планеті?" - запитав український лідер.

Зеленський також заявив, що пандемія коронавірусу стала шоком для всіх країн, і потрібно звернути увагу на цей сигнал, щоб покласти край розбіжностям.

"Не лише повернутися до цілей та принципів Статуту ООН, а й розпочати їхнє постійне та повне впровадження. Почнемо зараз. Планети «Б» немає, ми живемо тут і лише один раз", - підсумував він.

Виступ Володимира Зеленського на комеморативному урочистому засіданні Генасамблеї ООН

Виступ Президента України Володимира Зеленського на комеморативному урочистому засіданні Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй з нагоди відзначення 75-ї річниці ООН. Ознайомитися з текстом промови українською: https://bit.ly/3cm94Kc

Geplaatst door Офіс Президента України op Maandag 21 september 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, прес-секретар Зеленського Мендель терміново звернулася до українців через брехню.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський постав перед родичами загиблого на Донбасі солдата.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський дав слабину і намагався виправдатися перед українцями.