Міністерство фінансів України в даний момент не бачить причин і передумов для того, щоб наступного року гривня значно змінилася в курсі по відношенню до американської валюти. Очікується, що курс "зеленого" в Україні в 2021 році не вийде за межі 29,1 гривні за один долар, як це заплановано в бюджеті наступного року.

Читайте Знай в Google News!

Даний прогноз озвучив міністр фінансів України Сергій Марченко спеціально для українських журналістів.

Курс валют, фото Знай.ua
Курс валют, фото Знай.ua

За словами міністра, в його відомстві не бачать причин для того, щоб наступного року гривня "просіла".

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Є впевненість в тому, що Національний банк продовжить свою стабільну політику. Це перший фактор. Другий фактор - це макроекономіка. У зв'язку з локдауном у нас баланс експорту та імпорту вирівнявся цього року. Наступного року він зміниться на користь імпорту, але ми бачимо можливість перекрити за рахунок інших джерел недолік валюти", - сказав Марченко.

"Тому я не бачу особливих ризиків в частині стабільної валютно-курсової політики. Я вважаю, що волатильність (мінливість курсу, – ред.) не буде значною і курс коливатиметься в нинішніх рамках", – додав міністр фінансів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, судові "проколи" Нацбанку і скасування конкурсу "Ощадбанку" - гучні деталі.

Як повідомляв Знай.uа, ексрегіонал Горбаль отримав "рибне" крісло в Раді Нацбанку: "Відсиджувався у Львові".

Знай.uа писав, ЗМІ: схематозника часів Януковича Василя Горбаля влаштували у Нацбанк.