Як відомо, ще в 2019 році президент України Володимир Зеленський підписав закон №10405, який вводить зелені номерні знаки для електромобілів, а також упорядковує питання руху, паркування та зарядки електромобілів шляхом внесення змін до Правил дорожнього руху та Державних будівельних норм. Описані в законі зміни набудуть чинності з 1 січня 2020 року.

Читайте Знай в Google News!

Зелені номери на авто, скріншот: OneNews Україна
Зелені номери на авто, скріншот: OneNews Україна

Що змінить "Закон про зелені номери"?

- З 2020-го набув чинності закон №10405 про інфраструктуру для електромобілів. Закон було прийнято, щоб привести українське законодавство у сфері маркування транспортних засобів з електричним двигуном у відповідність з європейськими та світовими нормами.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

- Він передбачає використання для електричних авто особливих номерних знаків із зеленим кольором шрифту замість звичного чорного. Крім того, в номерах для електромобілів використовуються не тільки символи, ідентичні для латиниці і кирилиці, а й чиста латиниця (вперше в історії). Також він ввів спеціальні поєднання для електромобілів-таксі - вони використовуватимуть маркування TV, TW, TY, TZ (і жовтий фон).

- Залишається згадати, що не так давно в Україні законодавчо визначили поняття "електромобіль", "гібрид" і "зарядна станція".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, влада заговорила про повне скасування акцизу на "євробляхи", що чекає водіїв.

Як повідомляв Знай.uа, у Франківську знайшли гранатомет з Донбасу-лежав на лавочці, як пляшка води.

Знай.uа писав, харківських копів засікли на євроблясі, українці не розгубилися: "де розмитнення?".