З 1-го вересня поточного року набрали чинності зміни в програмі "Пакунок малюка". Раніше жінкам вручали коробку з речами для новонародженого і предметами догляду за ними вже у пологовому будинку або згодом. Проте зараз з його отриманням в українських батьків з'явилися серозні труднощі.

Читайте Знай в Google News!

Перше, з чим зіткнулися батьки новонароджених - це нові умови оформлення державної допомоги. Після народження дитини потрібно надати в органи соцзахисту чимало різних довідок. А перед цим потрібно відкрити спецрахунок в "ПриватБанку і оформити спеціальну картку під назвою "Пакет малюка".

Пакунок малюка, скріншот: YouTube
Пакунок малюка, скріншот: YouTube

У цьому випадку непросто доводиться мамам, які проживають у селі. Їм прийдеться поїздити, оскільки не у кожному населеному пункті є відділення банку. Однак, навіть отримавши 5 000 гривень на рахунок, мама не зможе купити для своєї дитини те, що хотіла б.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

По-перше, існує перелік конкретних товарів, якого потрібно дотримуватися. А по-друге, з програмою працюють далеко не всі магазини торгової мережі. Наприклад, у Херсонській області, таких взагалі немає і коли вони з'являться, невідомо, пише "Типовий Херсон". Водночас витратити державні кошти потрібно протягом одного року.

Пакунок малюка, фото - Ukrainianwall.com
Пакунок малюка, фото - Ukrainianwall.com

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україні МВС ввело водійські права і техпаспорт нового зразка: як довго будуть дійсними старі документи

Як повідомляв портал "Знай.ua", Зеленський згадав старі лозуги про "посадки навесні", українці скептично усміхнулися: "Текст із "Розсміши коміка"? Вова, навіщо..."

Також "Знай.ua" писав, що як розрахувати розмір майбутньої пенсії: у ПФУ розповіли про електронні послуги