Український уряд прийняв постанову, якою в країні впроваджується електронне свідоцтво про народження дітей до 14 років. А це означає, що електронна версія має таку ж юридичну силу, як і паперовий документ. Дану постанову Кабмін прийняв під час засідання в середу, 23 вересня.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Міністерства цифрової трансформації України.

Додаток "Дія", скріншот: YouTube
Додаток "Дія", скріншот: YouTube

До слова, раніше свідоцтво про народження було тільки в паперовому вигляді. Тепер документ також відображатиметься в мобільному додатку "Дія" у обох батьків. Крім того, разом зі свідоцтвом про народження також буде відображатися і актуальна прописка дитини. Батьки зможуть передавати цифрове свідоцтво про народження у вигляді електронних копій.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Незабаром Мінцифри запустить бета-тест електронного свідоцтва про народження в мобільному додатку "Дія".

Також варто нагадати нашим читачам той факт, що, за словами чиновників з Мінцифр, функціонал держави в смартфоні ростиме. Український уряд готує апгрейд - можливість обирати владу за допомогою додатку"Дія". Міністерство цифрової трансформації активно працює над тим, щоб привчити українців до діджиталізації.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, аферисти випередили Мінцифри - всі документи українців можна побачити в інтернеті.

Як повідомляв Знай.uа, українців змусять звітувати за кожен день самоізоляції - за відмову штраф.

Знай.uа писав, у Мінцифри винайшли план подолання пандемії, всього три кроки.