У 2021 році підвищення пенсій має торкнутися 8-9 мільйонів пенсіонерів. Відповідне рішення щодо індексації пенсій, а також підвищення виплат окремим категоріям пенсіонерів вже затверджені урядом.

Читайте Знай в Google News!

Про плани влади на пенсії у 2021 році йде мова у матеріалі ресурсу ZiK.

Так, Кабмін призначив на 1 березня щорічну індексацію пенсій. Раніше в Україні не було постійної дати індексації таких виплат, однак відповідні заходи проводилися в терміни, прописані в окремих постановах уряду.

За оцінками міністра соціальної політики Марини Лазебний, в наступному році пенсії будуть проіндексовані для більш ніж 9 млн пенсіонерів, але "орієнтовно підвищення, як ми вже знаємо з практики, отримує близько 8 млн пенсіонерів". Перерахунок складе близько 15%.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Пенсіонерка, фото: youtube
Пенсіонерка, фото: youtube

Нараховуватися також буде наступна щомісячна компенсація:

- до 400 грн пенсіонерам старше 75 років, якщо пенсія не перевищує розмір середньої зарплати;

- до 500 грн пенсіонерам старше 80 років, якщо пенсія не перевищує розмір середньої зарплати.

Міністр соціальної політики Марина Лазебная зазначила, що доплати пенсіонерам віком 75+ дозволять адресно підвищити мінімальні пенсійні гарантії для більш 1 млн пенсіонерів, які зараз мають стаж не менше 20 років - жінки і 25 - чоловіки, з 1712 грн, як сьогодні, до 2500 грн. Програма підвищення пенсії людям старше 80 років охопить понад 1,4 млн пенсіонерів, але виплати почнуться лише у 2022 році.

Однак деякі категорії пенсіонерів виявилися виключеними з програми індексації: зокрема, мова йде про військових пенсіонерів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що з пенсій українців можуть відрахувати до 50% від загальної суми: нюанси стягнення.

Також портал Знай.uа писав, що у Запоріжжі пенсіонерка з поламаними ребрами відмовилася писати заяву на психа, який побив її: "Мій племінник"