Лікарі Миколаївської лікарні виписали додому 94-річну пенсіонерку, яка одужала від коронавірус. Виявилося, що жінка перенесла пневмонію, але змогла перемогти хворобу і вже вирушила додому. Про це в ефірі програми "Добрий вечір" розповіла керівник департаменту охорони здоров'я Миколаївської міської ради Ірина Шамрай.

Читайте Знай в Google News!

За її словами, у літньої пацієнтки коронавірусна інфекція викликала запалення легенів. Деякий час бабуся лікувалася в стаціонарі, а потім їй стало краще і лікарі виписали її додому. Ірина Шамрай зазначила, що далеко не у всіх літніх пацієнтів коронавірус закінчується летально, але саме в літньому віці люди важко переносять коронавірус, бо інфекція дуже впливає на загострення хронічних захворювань.

"Вік пацієнта не є показником тяжкості стану. Вік пацієнта є просто тією градацією, коли на пацієнта потрібно звернути більше уваги. Тому що дійсно люди в такому віці важче це переносять", - сказала керівник департаменту охорони здоров'я.

Коронавірус з Китаю, фото: Pixabay
Коронавірус з Китаю, фото: Pixabay

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Нагадаємо, в Україні за добу 3 565 нових хворих коронавірусом, 70 померло.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Ляшко пригрозив українцям новими жорсткими обмеженнями.

Також портал "Знай.ua" писав, що лікар пояснила, чому українці по-різному переносять коронавірус.