Відтепер в Україні аліменти по батьківству індексуватимуться за інфляцією щорічно. Відповідний закон набуває чинності в п'ятницю 25 вересня — Верховна Рада проголосувала його ще на початку місяця, а тепер він був офіційно оприлюднений у виданні "Голос України".

Читайте Знай в Google News!

Про це повідомляє РБК Україна.

Необхідні поправки були внесені у статтю 71 закону "Про виконавче провадження". На виконавця поклали обов'язок щорічно проводити індексацію розміру аліментів, визначених судом у твердій грошовій сумі.

Індексація розміру аліментів, визначеного в твердій грошовій сумі, проводиться, якщо інше не передбачено у виконавчому документі або в договорі між батьками про сплату аліментів на дитину, виконавцем в установленому урядом порядку. Індексацію проводитимуть щорічно, починаючи з другого року після визначення розміру аліментів.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Аліменти, фото pxhere
Аліменти, фото pxhere

У разі самостійного напрямку стягувачем виконавчого документа безпосередньо підприємству, установі, організації, фізичній особі - підприємцю або фізичній особі ... індексація розміру аліментів, визначеного у твердій грошовій сумі, проводиться, якщо інше не передбачено у виконавчому документі або в договорі між батьками про сплату аліментів на дитину.

Виконавець зобов'язаний обчислювати розмір заборгованості зі сплати аліментів щомісяця, а також проводити індексацію розміру аліментів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що українців змусять масово міняти паспорти, часу залишилося в обріз.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Мінсоцполітики вирішили долю " пакету малюка”.

Також Знай.ua писав, що у Мінсоцполітики пояснили, як особи з інвалідністю можуть отримати допомогу.