Так вже традиційно склалося, що в Україні осінь є певним етапом, після якого держава починає жити за новими правилами - зміни в галузі медицини, подорожчання комунальних послуг і продуктів, нові правила виплати пенсій та підвищення мінімалки — ці зміни зазвичай стартують у вересні або жовтні.

Читайте Знай в Google News!

Ось і прийшов жовтень, саме тому ми нагадуємо нашим читачам, що саме чекає на українців з 1 числа місяця, і як це відіб'ється на житті.

монети, скріншот з відео
монети, скріншот з відео

Монети і купюри

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Вже з жовтня 2020 року всі банкноти, введені в обіг до 2003 року, а також монети 25 копійок не приймаються при оплаті і будуть вилучені з обігу.

Дорожні зміни

З 1 жовтня по 1 травня всі водії повинні вмикати денні ходові вогні або ближнє світло фар. Це вбереже учасників автотранспортного руху від ДТП.

Місцеві вибори 2020, скрін - YouTube
Місцеві вибори 2020, скрін - YouTube

Вибір

25 жовтня в Україні пройдуть місцеві вибори: українці обиратимуть депутатів місцевих рад (сільських і селищних, міських, районних та обласних, районних у містах), а також міських голів майже всіх міст, сіл і територіальних громад.

Касові апарати в торгівлі

З 1 жовтня оснастити РРО (реєстраторами розрахункових операцій), тобто касовими апаратами, повинні ФОП II-IV групи. Поки РРО не є необхідністю ФОП I групи, якщо їх дохід не перевищує 300 000 грн., А також тим, хто реалізує на ринках овочі та вживані особисті речі.

Годинник, фото: youtube
Годинник, фото: youtube

Перехід на зимовий час

Годинник назад потрібно буде перевести вже в ніч з 24 на 25 жовтня. О 4:00 ранку повинні бути переведені стрілки на 3:00.

IBAN та України

Жовтень стане для українських банків останнім місяцем, коли рахунки відкриватимуться за старими стандартами. IBAN, який "зайшов" в Україну ще 5 серпня, стане обов'язковим стандартом у всіх банках вже 1 листопада. Так, протягом жовтня клієнти українських фінустанов отримають від своїх банків дані щодо зміни діючого рахунку за стандартом IBAN. А з 1 листопада реквізити всіх без винятку банківських рахунків вже складатимуться з 29 буквено-цифрових символів.

Призов, фото http://ngu.gov.ua/
Призов, фото http://ngu.gov.ua/

Восени - на службу

З 1 жовтня в Україні розпочнеться осінній призов юнаків на строкову службу до Збройних Сил України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби та Державної спеціальної служби транспорту. Так, хлопці віком призовного віку - від 20 до 27 років — служитимуть протягом 18-ти місяців, а призовники, які отримали вищу освіту — рівно рік.

Обіцяний "Офіс пацієнта"

Міністерство охорони здоров'я не обіцяє запровадити це нововведення для українців з 1 жовтня, однак анонсує, що з кінця вересня-початку жовтня проєкт все ж має запрацювати. "Офіс пацієнта" є інструментом безпосередньої комунікації пацієнтів з Міністерством охорони здоров'я на кшталт гарячої лінії. Мета проєкту - розгляд скарг пацієнтів щодо порушення їх прав у медичних закладах та стосовно неякісного медичного обслуговування.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, Міненерго пропонує виділити "гарантованому покупцеві" 11,6 млрд грн у держбюджеті-2021.

Як повідомляв Знай.uа, тарифи на комуналку подорожчають: українцям пояснили, за що заплатимо втридорога.

Знай.uа писав, ані грошей, ані вільних місць - в Україні різко зріс рівень безробіття.