Карантин в Україні продовжили до 31 Жовтня. При цьому період отримання субсидій вже потрапляє на цей час. Пільгу деякі отримають відразу, а іншим доведеться потрудиться заради її отримання.

Читайте Знай в Google News!

Як і раніше, через карантин Базова норма оплати комуналки в 15% залишається і в цьому сезоні. При цьому соціальні нормативи збільшили на 50%. Але за недавніми нововведеннями субсидія на комунальні послуги відтепер вважається як сукупний дохід сім'ї.

"Для тих, хто вже отримував субсидію і пільги на житлово-комунальні послуги, вона буде призначена в автоматичному режимі. Хто звертається вперше, мають пройти до органів місцевого самоврядування з необхідними документами. Скрізь визначені відповідальні особи, які приймають документи і надають їх в управління соціального захисту для подальшого призначення", — повідомила Семененко Оксана Анатоліївна, начальник управління соціального захисту населення Пологівської районної державної адміністрації Запорізької області.

З 1 липня субсидія враховується в сукупний дохід сім'ї. Оскільки вона видається на руки і тепер враховується як дохід, то допомога від держави, наприклад, матерям-одиначкам може бути змінена. Але Оксана Анатоліївна заспокоює: разом з цими змінами збільшили і прожитковий мінімум на дитину відповідного віку.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Тому, можливо, зменшень допомоги від держави з урахуванням субсидії не відбудеться.

Не отримати субсидію домогосподарство може лише у випадках:

  • переїзду сім'ї
  • смерті одержувача субсидії
  • зміни в домогосподарстві, про які не повідомили в управління соціального захисту

В Україні опалювальний сезон починається 16 жовтня.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, ні грошей, ні вільних місць, в Україні різко зріс рівень безробіття.

Як повідомляв Знай. ua, нові тарифи, борги і скорочені субсидії, що станеться з платіжками восени.

Також Знай. ua писав, що тарифи на комуналку подорожчають, українцям пояснили, за що заплатимо втридорога.