З'явилася інформація від представників Міністерства соціальної політики України стосовно того, як в 2021 році підвищуватимуться пенсійні виплати. Так, наступного року пенсії буде підвищено в п'ять етапів для різних категорій пенсіонерів, даний процес торкнеться приблизно 10 мільйонів громадян.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Мінсоцполітики.

При цьому в міністерстві створили інформаційний календар підвищення пенсій наступного року. Так, з 1 січня 2021 року через підвищення мінімальної зарплати з 5000 грн до 6000 грн зростуть з 2100 грн до 2400 грн виплати для пенсіонерів віком від 65 років, які мають стаж 30 років (для жінок) і 35 років (для чоловіків).

Українські пенсіонери, скріншот: YouTube
Українські пенсіонери, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

З 1 березня українцям проведуть індексація пенсій (планується на 11%). Вже в квітні буде здійснено автоматичний перерахунок пенсій для працюючих пенсіонерів з урахуванням розміру зарплати, а також стажу роботи. Зазначається, що з 1 липня у зв'язку з підвищенням мінімалки з 6000 грн до 6500 грн зростуть з 2400 грн до 2600 грн виплати для пенсіонерів віком від 65 років, які мають стаж 30 років (для жінок) і 35 років (для чоловіків).

Додатково до цього з 1 липня вводяться щомісячні доплати розміром до 400 грн для пенсіонерів у віці від 75 до 80 років. Для даної категорії осіб також буде встановлено мінімальну пенсію 2500 грн у разі наявності стажу як мінімум 20 років для жінок і 25 років для чоловіків.

Українські пенсіонери, скріншот з відео
Українські пенсіонери, скріншот з відео

При цьому пенсіонери віком 80 років і старше вже отримують щомісяця доплату до пенсії в розмірі до 500 грн, а мінімальна пенсія для даної категорії осіб становить 2600 грн при наявності стажу 20/25 років і понад. Крім того, самотні пенсіонери даного віку отримуватимуть мінімум 3342 грн (з урахуванням допомоги по догляду).

У Мінсоцполітики також повідомили, що в грудні 2021 року планується підвищення мінімальної пенсії з 1854 грн до 1934 грн і збільшення надбавок за понаднормовий стаж, надбавок учасникам, а також інвалідам війни, чорнобильцям і так далі.

"Цей графік ми зробили для того, щоб люди бачили, кому заплановано підвищення, в якому розмірі, і розуміли, на що саме закладено кошти в бюджеті", – йдеться в повідомленні.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, розлучитися на раз-два: українцям пояснили, як просто і легко розірвати шлюб.

Як повідомляв Знай.uа, пенсіонерам на замітку: українцям пояснили всі тонкощі пільгового стажу.

Знай.uа писав, нові тарифи, борги і скорочені субсидії: що станеться з платіжками восени.