Марина Лазебна, Міністр соціальної політики України у день Усиновлення зазначила, що найкраще майбутнє для дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування - родина. Найкраще, що може зробити держава для дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування – це допомогти знайти сім'ю.

Читайте Знай в Google News!

Про це йдеться на офіційній сторінці у facebook Мінсоцполітики.

Щорічно 30 вересня в день Християнського свята Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії відзначається ще й день Усиновлення, коли вшановуємо тих, хто виявив безмежну любов до дитини і взяв її в свою родину.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Усиновлення – це пріоритет та захист для дитини, яка втратила своїх батьків. В Україні на сьогодні 1 100 сімей та одиноких громадян, які бажають взяти на виховання в свою сім’ю дитину-сироту або дитину, позбавлену батьківського піклування, на правах рідної дитини.

Як свідчить статистика, протягом останніх 10 років в Україні усиновлено 23814 дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, з них: громадянами України – 17659, іноземцями – 6155.

Марина Лазебна, Міністр соціальної політики України: Усиновлення дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського...

Geplaatst door Міністерство соціальної політики України op Dinsdag 29 september 2020

І хоча вже півроку в Україні діють карантинні обмеження, пов’язані з поширенням коронавірусної хвороби, процес усиновлення сповільнено, але не припинено. Протягом 8 місяців поточного року в Україні було усиновлено 694 дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, з них: громадянами України – 558, іноземцями – 136. Пріоритет національного усиновлення збережено, адже українцями всиновлено в 4 рази більше дітей ніж іноземцями.

Водночас, ще понад 17 тисяч хлопчиків та дівчаток різного віку в переважній більшості з братами та сестрами перебувають на обліку з усиновлення, і чекають на свою люблячу родину.

Тому популяризація усиновлення, формування позитивного, толерантного ставлення до усиновлених дітей та усиновлювачів, - це повсякденна, і відповідальна робота Міністерства, всіх місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування в інтересах дитини. Ми працюємо, щоб зберегти кадровий потенціал працівників служб у справах дітей та соціальних працівників під час реформи системи державної влади в Україні.

Також батькам, які всиновили дітей, подякували і побажали наснаги, терпіння і любові у щоденній праці.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, тарифи на комуналку здорожчають: українцям пояснили, за що заплатимо втридорога.

Як повідомляв Знай. ua, розлучитись на раз-два: українцям пояснили, як просто і легко розірвати шлюб.

Також Знай. ua писав, що українцям підвищать мінімалку і пенсію на 277 Гривень, в Мінсоцполітики пояснили подробиці "щедрості".