Ми повністю згодні, що можна ставитися з часткою скепсису до того, що жодним чином не вписується у систему світогляду. Також не варто близько до серця сприймати те, що йде в розріз з Вашим релігійним віруванням. Ми постараємося не вносити сумніви, і також постараємося стриматися від власних суджень, найкраще - це тверді факти.

Читайте Знай в Google News!

Дослідження вчених-істориків торкнулося "життєвих стежок" Ісуса Христа і Осіріса (бога відродження). Довгі роки вчені не можуть розгадати одну велику загадку.

Справжньою сенсацією в релігійному і науковому світі стала знахідка в 2002 році давньоєгипетських сувоїв, що датуються 1000 р. до н. е., в яких явно простежуються паралелі між описом міфічного життя Осіріса і життям Христа. Що ж це таке, дивовижний збіг або опис життя Христа могло бути переписано з міфів стародавнього Єгипту?

Можна будувати тисячі припущень і вважати кожну версію вірною. Але єдине, що ми можемо зараз говорити — це ще одна загадка людства, яку нам не під силу розгадати в найближчій перспективі.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Що спільного між Осірісом і Ісусом?

Ісус Христос, фото: gettyimages
Ісус Христос, фото: gettyimages

Ім'я

Ряд вчених у своїх дослідженнях проводять паралель між двома іменами. На їхню думку, Осіріс, ніщо інше як, Сир ІС, що в перекладі означає Цар Іса, або звичне для нас ім'я Ісус.

Смерть і воскресіння

У стародавніх міфах Єгипту Осіріс гине від рук брата, який захопив трон. Але завдяки своїй дружині чудесним чином оживає. На думку дослідників, явно простежується схожість смерті і чудесного воскресіння.

Ісус Христос, фото: gettyimages
Ісус Христос, фото: gettyimages

Поява на світ

У тому і в іншому випадку описується, як перед жінкою постає тінь бога або архангела і повідомляє, що у неї з'явиться син, який стане Спасителем світу.

Святкування Воскресіння

Щорічно навесні в Єгипті відзначають Воскресіння Осіріса і оновлення природи. Символами свята є яйця, зелені гілочки і пророслі зерна. Дуже нагадує християнське свято Великдень. Що ще примітно, Ісус в Євангелії ототожнює себе з зерном і в Стародавньому Єгипті була традиція вішати на шию померлому мішечок із зерном, як символ воскресіння.

Осіріс, фото: gettyimages
Осіріс, фото: gettyimages

Віра у винагороду за добрі справи

Аналогічно християнству в Стародавньому Єгипті проповідувалося дотримання моральних законів дуже схожих із заповітами Ісуса. При дотриманні цих законів після смерті людина могла розраховувати на кращу долю. Обряд хрещення у фараонів в річках Нілу було описано і зображено на малюнках також задовго до появи Христа. Але надто вже схожі сюжети.

Згідно з історичними даними міф про Осіріса і зведення його в культ було створено в Єгипті спеціально для рабів. За часів правління гіксосів Осіріс служив свого роду соціальною зброєю для примусу рабів, щоб вони терпіли всі тяготи, працювали і очікували винагороди після смерті. Як відомо гіксоси були предками юдеїв. Виходить, що і у Осіріса і у Христа одні і ті ж іудейські коріння.

Ми не беремося тлумачити випадково, як це все вийшло, чи має місце соціальне маніпулювання людьми перевірене на довірливих рабах, і чи однаково добре воно діє на всіх? Сподіваємося, що вчені рано чи пізно розгадають цю таємницю.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, прилетіла на допомогу до Нібіру? Астрономи виявили небезпечну гігантську планету.

Як повідомляв Знай.uа, астрологи назвали жінок "з перчинкою": гостренькі і бажані за знаком Зодіаку, хто вони.

Знай.uа писав, мило не вбиває мікроби? Мойдодиру не сподобається те, що ми наносимо на тіло.