З'явилася вельми сумна інформація про офіційні доходи українців. Фахівці з Держстату заявляють, що реальні наявні доходи українців у другому кварталі 2020 року скоротилися на 7,3%. Таку статистику помічено вперше з 2016 року.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Державної служби статистики України.

За їхніми даними, доходи населення України в цей період склали 867, 5 мільярдів гривень. Тоді як витрати - 865,6 мільярда гривень. Також, за даними статистичного відомства, приріст заощаджень у 2019 році склав 1,9 млрд грн. Наявний дохід у розрахунку на одну особу - 15566 грн (у ІІ кварталі 2019 року-16345 грн).

Банкомат, скріншот відео
Банкомат, скріншот відео

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Держстат зазначає, що споживчі витрати домашніх господарств за другий квартал 2020 року впали на 10,4%. За даними статистичного відомства, найбільшою статтею витрат за другий квартал 2020 року в українців стала "Продукти харчування та безалкогольні напої" - 42,9%.

Зарплата, фото Korrespondent
Зарплата, фото Korrespondent

Варто також нагадати нашим читачам, що з'явилася інформація від представників Міністерства соціальної політики України стосовно того, як в 2021 році підвищуватимуть пенсійні виплати. Так, наступного року пенсії буде підвищено в п'ять етапів для різних категорій пенсіонерів, даний процес торкнеться приблизно 10 мільйонів громадян.

При цьому в Міністерстві створили інформаційний календар підвищення пенсій наступного року. Так, з 1 січня 2021 року через підвищення мінімальної зарплати з 5000 грн до 6000 грн зростуть з 2100 грн до 2400 грн виплати для пенсіонерів віком від 65 років, які мають стаж 30 років (для жінок) і 35 років (для чоловіків).

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, українцям платитимуть відразу дві пенсії, в Кабміні розкрили деталі.

Як повідомляв Знай.uа, учитель показав професію зсередини, важче ніж на будівництві: вимагають на мільйон, а платять гривню.

Знай.uа писав, нові тарифи, борги і скорочені субсидії: що станеться з платіжками восени.