Міністерство охорони здоров’я почало реформувати екстрену медичну допомогу. Зокрема, МОЗ збільшило фінансування з липня і на 2021 рік закладає тарифи, які дозволять сплачувати справедливу заробітну плату медикам.

Читайте Знай в Google News!

Про це під час брифінгу розповів Міністр охорони здоров’я Максим Степанов. Він зазначив, що у Київській області швидка отримувала до 1 липня в місяць 23 млн 805 тис. грн, то вже з 1 липня вона почала отримувати 33 млн грн.

Максим Степанов, фото: moz.gov.ua
Максим Степанов, фото: moz.gov.ua

"Ми хочемо реформувати екстрену медичну допомогу до рівня еталонної. Ми вже почали це робити. Ми збільшили фінансування, починаючи з липня-місяця. Наприклад, Київська область: якщо швидка отримувала до 1 липня в місяць 23 млн 805 тис. грн, то вже з 1 липня вона почала отримувати 33 млн грн. Тобто вже збільшення. На наступний рік ми закладаємо вже зовсім інші тарифи. Тарифи, які дозволять сплачувати справедливу заробітну плату для людей, які кожного дня рятують життя громадян. Це повинно стосуватися всіх - лікарів і середнього медичного персоналу та водіїв. Тобто всіх без винятку", - сказав Максим Степанов. Максим Степанов

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Максим Степанов пообіцяв справедливу заробітну плату для медиків. За його словами, заробітна плата лікаря має бути не менше 20 тис. грн, фельдшера - 16 тис., а водія - 12 тис.

медики, скріншот з відео
медики, скріншот з відео

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україні МВС ввело водійські права і техпаспорт нового зразка: як довго будуть дійсними старі документи

Як повідомляв портал "Знай.ua", лідерка "Голосу" Кіра Рудик підхопила Covid-19: політикиня розповіла про симптоми

Також "Знай.ua" писав, що у Луценка рак: закінчився черговий етап лікування