Роман Костишин, голова націоналістичної організації "Едельвейс", прийняв рішення балотуватися до Вінницької обласної ради від "Європейської солідарності". Про це він заявив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. Раніше, в лютому, його формування зірвало тренінг для журналістів з питань руху ЛГБТ.

Читайте Знай в Google News!

Він планує лобіювати інтереси патріотичного виховання, допомоги ветеранам Україно-московської війни, спорту, молоді та верствам населення, які потребують допомоги, йдучи до обласної ради. "Лівий берег Вінниці! Я восьмий у списку, 10-й округ!",- написав він.

З закритого тренінгу в питаннях ЛГБТ для журналістів, який проходив в залі Московського готелю "довше", стався 1 лютого. У цій справі йому ще в липні вручили підозру за частиною 2 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганські дії, вчинені групою осіб)

Роман Костишин публікував відео нападу і назвав акцію попереджувальною. Згодом навіть заявляв про наміри зривати всі заходи у Вінниці, пов'язані з темою ЛГБТ. Організація під назвою "Едельвейс" спочатку мала виключно націонал-соціалістичні погляди, про що говорилося в її статуті.

Популярні новини зараз
В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили
Показати ще

Крім цього, в планах була боротьба з "унтерменшами" за допомогою залякування, пояснення, що в Білій Україні їм не місце і фізичних зауважень. Раніше було помічено, що Костишин цитував Адольфа Гітлера в соціальних мережах і турбувався "майбутнім білих дітей".

Незважаючи на те, що статут був оголошений недійсним, "Едельвейс" продовжує практикувати певні насильницькі дії, вдаватися до мови ворожнечі і злочинів на грунті ненависті і хуліганські дії.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, на Закарпатті соратнику Зеленського засунули "в рот" те, що не можна.

Як повідомляв "Знай.ua", українських школярів офіційно переводять на "12-ти річку": батьки не можуть підібрати слів.

Знай.ua писав, Facebook почне банити за фейкові новини під час виборів.