Комітет з питань правоохоронної діяльності Верховної Ради України розглядає законопроект про ліквідацію штрафів за самогоноваріння. Група з шести народних депутатів на чолі з Галиною Третьяковою є авторами цього проекту Закону №4153.

Читайте Знай в Google News!

Вони пропонують внести деякі зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення і дозволити українцям виготовляти міцні алкогольні напої в домашніх умовах для власного споживання. У пояснювальній записці до законопроекту, депутати зазначили, що на сьогоднішній день з цього питання відповідальність встановлюватися не повинна, за умови, якщо людина, виключно для власного споживання, виробляє міцні алкогольні напої, з продуктів своєї праці. Він має природно право, яке не може бути обмежене державою.

"Кожна людина має право користуватися плодами своєї праці для задоволення власних потреб", - додали вони. При цьому, група народних депутатів вказали на дискримінацію по відношенню до самогоноваріння чинним законодавством. Так як, виготовлення інших алкогольних напоїв в домашніх умовах, таких як настоянки і вина, законом не карається.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Додатковим аргументів виступила неефективність покарання, яке зараз становить 170 гривень штрафу, навіть близько не покривав витрати на створення справи, розслідування і розгляду в суді. У 2018 році розглядали лише 197 справ про адміністративні порушення, за даними Державної судової адміністрації. На 80 громадян було накладено адмінстягнення.

Автори законопроекту планують врегулювати процедуру виготовлення, розливу і зберігання самогону, що забезпечить якість виготовленого продукту і убезпечить тих, хто його прийме, згодом, після скасування покарання за виготовлення самогону, що дозволить створити законодавчу основу для створення ринку спиртних напоїв домашнього виготовлення.

При цьому, деякі користувачі інтернету відзначають, що це повинні були зробити ще давно і дуже пізно задумалися про це. Або задалися питанням про те, а як будуть визначати, що людина наварив самогон для особистого використання, а не для продажу.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, на Закарпатті соратнику Зеленського засунули " в рот" те, що не можна.

Як повідомляв "Знай.ua", українських школярів офіційно переводять на "12-ти річку": батьки не можуть підібрати слів.

Знай.ua писав, Facebook почне банити за фейкові новини під час виборів.