Українці знову постраждали від рук шахраїв, які телефонували з колонії на стаціонарні номери літніх жителів і виманювали у них гроші. За злочинну аферу поплатиться 24-річний чоловік, який відбуває покарання в одній з колоній Донецької області.

Читайте Знай в Google News!

Як повідомили у пресслужбі прокуратури Харківської області, зловмиснику загрожує новий термін за телефонне шахрайство, вчинене ним у виправній установі.

Шахраї, фото: кадр з відео
Шахраї, фото: кадр з відео

Слідство встановило, що чоловік дзвонив з колонії на стаціонарні номери літніх жителів м. Куп'янська і представлявся їх родичем. Стареньким він повідомляв, що їхні онуки або діти потрапили в неприємності і їм негайно потрібні гроші. Пенсіонери перераховували кошти на банківську картку, яку вказував їм зловмисник.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень
Показати ще

Встановлено, що протягом жовтня 2019 по липень 2020 шахрай обдурив 11 осіб. Жертвами стали літні люди у віці від 70 до 91 року. Кожен з них віддав аферистові різну суму - від 4 тис. гривень до 1 тис. доларів. Загальна сума збитків, завданих потерпілим, перевищує 64 тис. грн.

Досудове розслідування завершено, до суду направлено обвинувальний акт стосовно 24-річного чоловіка за фактом шахрайства, вчиненого повторно (ч.2 СТ. 190 КК). Максимальна санкція статті передбачає до трьох років позбавлення волі.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україні МВС ввело водійські права і техпаспорт нового зразка: як довго будуть дійсними старі документи

Як повідомляв портал "Знай.ua", лідерка "Голосу" Кіра Рудик підхопила Covid-19: політикиня розповіла про симптоми

Також "Знай.ua" писав, що у Луценка рак: закінчився черговий етап лікування