Яких тільки шахрайських схем не вигадують аферисти, щоб нажитися на довірливих громадянах. Цього разу шахраї вирішили продавати на "ОЛХ" вигаданий антикваріат. Звісно, знайшлися і покупці. У результаті загальна сума збитку склала понад 250 тисяч грн.

Читайте Знай в Google News!

У Мелітополі два брати займалися шахрайством на популярному майданчику ОЛХ. Про це повідомляє видання "RIA-m.tv". Схема обману була дуже проста.

Зловмисники розміщували оголошення про продаж колекційних моделей автомобілів і меблів. Проте, після передоплати зв'язок з ними обривалася.

Шахраї на ОЛХ
Шахраї на ОЛХ, Фото: chargeback.com.ua

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Від такої шахрайської схеми постраждали понад 30 осіб, а загальний збиток становить понад 250 тисяч грн. Наразі ведеться розслідування, а горе-бізнесменам загрожує до 8 років в'язниці.

OLX попереджає користувачів і закликає бути пильними. Останнім часом активізували свою діяльність онлайн-шахраї, які використовують фішинг.

"Ми дбаємо про безпеку всіх наших користувачів і оперативно передаємо інформацію про зловмисників у кіберполіцію. Щоб не бути обманутими, дотримуйтесь простих правил.", - йдеться у повідомленні.

Правила покупок на ОLX:

1. Не переходьте в месенджери

2. Оформляйте угоди з OLX Доставка тільки на OLX

3. Відмовтеся від передоплати

4. Перевіряйте електронну адресу відправника

5. Перевіряйте посилання, за якими переходите

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україні МВС ввело водійські права і техпаспорт нового зразка: як довго будуть дійсними старі документи

Як повідомляв портал "Знай.ua", з пенсій українців можуть відрахувати до 50% від загальної суми: нюанси стягнення

Також "Знай.ua" писав, що як розрахувати розмір майбутньої пенсії: у ПФУ розповіли про електронні послуги