Після того, як уряд заявив про підвищення розміру мінімальної зарплати в Україні, у суспільстві з'явилися думки про негативні наслідки для бізнесу. На противагу їм, перший заступник міністра фінансів України Денис Улютін дотримується іншої думки.

Читайте Знай в Google News!

Політик пояснив, що мінімальна зарплата 6000 грн - це 48% від середньої зарплати по економіці. Крім того, середня заробітна плата відійшла від такого розміру. Суму у 6000 грн Улютін назвав лише орієнтиром для нижньої ланки виплат, а таких співробітників, які отримують "мінімалку", не дуже багато. Про це повідомляє thepage.ua.

Зарплата, фото Korrespondent
Зарплата, фото Korrespondent

Міністерство, в рамках програми компенсації втрат по частковому безробіттю в результаті Covid-19, визначило, що для участі людина за пів року до пандемії зобов'язана була платити єдиний соціальний внесок, який стосується Фонду з безробіття.

Проте більшість виплат були менше ніж 4700 грн, бо люди платять податки на таку суму і їх працевлаштовують офіційно, виплачуючи зазначену зарплату. Співробітники залучені в так званій прихованій зайнятості на пенсії будуть отримувати виплати з розрахунку не своєї реальної зарплати, а з зазначеної в офіційних документах.

Таким чином, виходить, що мінімальна зарплата в розмірі 6000 гривень повинна навпаки вивести економіку з тіні і служити стимулом для цього.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Аналітик Дмитро Яблоновський ж заявив, що після збільшення "мінімалки" роботодавець буде зобов'язаний збільшити зарплати, але якщо попиту на продукцію немає, то йому ніде взяти гроші. Роботодавці змушені будуть або підняти ціни на свій товар, або зменшити реальну зарплату, або ж скоротити працівників.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україні МВС ввело водійські права і техпаспорт нового зразка: як довго будуть дійсними старі документи

Як повідомляв портал "Знай.ua", лідерка "Голосу" Кіра Рудик підхопила Covid-19: політикиня розповіла про симптоми

Також "Знай.ua" писав, що у Луценка рак: закінчився черговий етап лікування