4 жовтня - дев’ятий день з моменту страшної авіакатастрофи літака АН-26 під Чугуєвом, що сколихнула всю країну. У ній трагічно загинули молоді українські курсанти. Всього на борту літака перебувало 27 людей, з них – 20 студентів Харківського університету Повітряних сил ЗСУ ім. Івана Кожедуба та сім членів екіпажу.

Журналісти програми "Українські сенсації" провели власне розслідування про те, що насправді сталося у небі над Харківщиною у вечір 25 вересня. Вони з’ясують, що стало причиною трагедії, та чому насправді літак АН-26 став братською могилою для молодих курсантів, які не могли жити без неба.

У програмі глядачі побачать ексклюзивне інтерв’ю з Олександром Акоповим - пілотом-героем, який у 2017 врятував 127 життів на борту пошкодженого стамбульською грозою літака. Крім того, Акопов понад 1000 годин пілотувала саме літак АН-26. Він озвучить свою версію трагедії та розкаже, що необхідно змінити в Україні, щоб запобігти повторенню трагедії.

Програма розкаже про тих, хто знаходився на борту літака, а також журналісти поспілкуються з їхніми рідними та близькими.

Зокрема, глядачі дізнаються історію мелітопольського курсанта Олександра - 20-річний юнак мріяв стати льотчиком аби продовжити сімейну династію. Його батько загинув 6 років тому в небі над Луганськом, коли окупанти збили військовий літак. Журналісти розкажуть ексклюзивні подробиці життя молодого хлопця, який так хотів бути схожим на батька.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Крім того, мама загиблого 26-річного миколаївського хлопця Андрія розповість про останні дні життя свого сина. Хлопець хотів піти в АТО, щоб захищати Україну від загарбників. Батьки вмовили Андрія захищати батьківщину по-іншому - стати пілотом. Андрій був закоханий в авіацію, але навчальний політ над Чугуєвим став для нього останнім. А матір 21-річного загиблого курсанта Максима згадає, як за кілька днів до смерті її син пролітав над рідним селом. Свого часу батьки віддавали останні гроші для того, щоб Максим зміг втілити у життя свою дитячу мрію і стати пілотом. Курсант сподівався, що дуже скоро зможе віддячити рідним за турботу та любов.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ДБР приголомшило заявою про катастрофу Ан-26 під Харковом: "З двигуном було все гаразд"

Як повідомляв портал Знай.ua, маленька донька і дружина загиблого штурмана Ан-26 опинилися в біді

Також Знай.ua писав, загиблий в Ан-26 курсант Олександр Бойко з дитинства марив польотами