C 1 жовтня в Україні вивели з обігу 25-копійчані монети і старі банкноти, випущені до 2003 року. Тепер ними не можна розплатитися в магазинах, аптеках, кафе та інших закладах.

При цьому громадяни, у яких залишилися 25 копійок і старі банкноти, не втратять свої гроші. Їх можна без обмежень і безкоштовно обміняти на нові протягом трьох років:

- у комерційних банках до 30 вересня 2021 року включно.

- у Нацбанку та уповноважених банках (Ощадбанк, ПриватБанк, Райффайзен Банк Аваль, ПУМБ) до 30 вересня 2023 року включно.

фото з сайту Нацбанку

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Відзначимо, що відкладати цю справу не рекомендується. Крім того, при бажанні можете їх зберегти для вигідного продажу. Однак, вона відбудеться не найближчим часом. Зараз на сайтах нумізматів вказується, що для колекціонерів цінність представляють купюри в середньому від 20 років і старше.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, за оцінками провідних світових банків у 2021 році очікується падіння курсу долара на світових ринках. Основна причина полягає в поступовому ослабленні привабливості долара після тимчасового сплеску попиту під час початку пандемії коронавірусної інфекції.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україні американська валюта в 2020 році, в середньому, буде тримати позначку в 28,85 гривень за одну американську купюру. А ось під кінець року - 29,5 гривень за долар.

Також портал Знай.uа писав, що МВФ спрогнозував реальний ВВП України на 2023-2025 роки. На думку фахівців, після спаду в цьому році на 8,2% і відновлення в 2021-му на 1,1% і в 2022-му на 3%, в 2023 році зростання української економіки прискориться до 3,4%, в 2024-му – до 3,8%, в 2025-му – до 4%.