Глава Харківської ОДА Олексій Кучер звинуватив в ефірі "Свобода слова Савіка Шустера" командувача ВПС України Сергія Дроздова в тому, що той врятував свого сина ціною життя пасажирів та екіпажу літака Ан-26, який розбився під Харковом 25 вересня. Син Дроздова летів другим бортом, і нібито йому було дано пріоритет на посадку, а не аварійному Ан-26.

Олексій Кучер заявив, що літак з сином командувача ПС ЗСУ Сергія Дроздова отримав пріоритет посадки в той час, як було відомо про несправність борту Ан-26, який згодом розбився.

"Ви сказали з приводу свого сина, який знаходився на другому борту. Це те, про що я говорю, що пріоритет посадки був даний другому борту, який був справний. Ви це підтвердили, я собі ніколи не дозволяв публічно до цієї розмови озвучувати цю історію, хоча я знав про все. При цьому було відомо на момент посадки першого борту, що другий несправний", - запевнив Олексій Кучер.

У відповідь Дроздов звинуватив Кучера в некомпетентності і попросив не робити поспішних висновків. Він також запевнив, що не давав жодних вказівок керівнику польотів.

"Як усі батьки, коли я отримав інформацію, що літак розбився, протягом 20 хвилин я був в такому ж стані. Я б попросив, якщо людина не розбирається в порядку виконання польотів, організації, не робити поспішних висновків. Літак, який знаходився на посадці у віддаленні 4 км і другий, який знаходився на траверзі, і ще повинен пролетіти по прямій близько 6 км, щоб виконати розворот і зайти на посадку, то, будь ласка, порахуйте, розберіться, а потім звинувачуйте керівника польотів. Ніякої вказівки керівнику польотів я не робив", - сказав він.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ДБР приголомшило заявою про катастрофу Ан-26 під Харковом: "З двигуном було все гаразд"

Як повідомляв портал Знай.ua, маленька донька і дружина загиблого штурмана Ан-26 опинилися в біді

Також Знай.ua писав, загиблий в Ан-26 курсант Олександр Бойко з дитинства марив польотами