Курсант, який волею випадку не сів у фатальний Ан-26, розповів про загиблих однокурсників.

Курсант Повітряної Академії Валентин Рейзер, який того зловісного дня повинен був разом із друзями летіти на Ан-26, та на його щастя, залишився на землі, довго відмовлявся давати якісь коментарі - у хлопця був сильний шок від втрати побратимів. Валентин не полетів тому, що напередодні перевівся на іншу спеціальність. Про це він розповів в інтерв'ю виданню Високий Замок.

"Я дуже добре знав багатьох з курсантів, які полетіли на тому літаку і, на жаль, не повернулися. Дмитро Андрущенко, Олександр Бойко... знав всю 133-ю групу. Ростислав Булій, Олександр Клевець, Микола Никитченко, Богдан Матвійчук, Костянтин Зиб'юк, Руслан Шеремет... всі вони перейшли на третій курс. Я був їх одногруппником, але кілька днів тому перевівся на інженерний факультет, на спеціальність "авіаційне озброєння", - розповів Рейзер.

Він додав, що група була дружною, але найбільше дружив з Віталієм Вільховим, який теж загинув під час польоту.

"Ходили разом у звільнення. Він ні в чому нікому не відмовляв. Відгукувався на будь-яке прохання про допомогу. Умів підтримати товариша в складну хвилину. Під час навчання у Львові Віталік запрошував мене в гості до себе додому, але побувати там я не встиг", - згадує хлопець.

На похорон Віталія Вільхового приїхали однокурсники з Харкова, фото Радіо Свобода
На похорон Віталія Вільхового приїхали однокурсники з Харкова, фото Радіо Свобода

Рейзер зазначив, що спільні фото з однокурсниками були тільки на телефоні єдиного вцілілого В'ячеслава Золочівського, проте техніку знищив вогонь.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ДБР приголомшило заявою про катастрофу Ан-26 під Харковом: "З двигуном було все гаразд"

Як повідомляв портал Знай.ua, маленька донька і дружина загиблого штурмана Ан-26 опинилися в біді

Також Знай.ua писав, загиблий в Ан-26 курсант Олександр Бойко з дитинства марив польотами