Відтепер в Україні для відкриття банківського рахунку більше не потрібно мати традиційний паспорт-книжечку або ID-картку: достатньо буде лише смартфону з додатком "Дія" з відповідним вмістом.

Читайте Знай в Google News!

Про це повідомляє пресслужба НБУ.

"Національний банк спростив процедуру віддаленої ідентифікації та верифікації банківських клієнтів з цифровим паспортом у мобільному застосунку "Дія".Відтепер громадянам під час дистанційного відкриття рахунку в банку не потрібно фізично пред’являти ID-картку або біометричний закордонний паспорт, якщо вони мають цифровий паспорт або закордонний цифровий паспорт у мобільному застосунку "Дія".Скористатися цим методом зможуть усі українці, які мають біометричні документи – ID-картку та закордонний паспорт. Для цього їм потрібно встановити застосунок "Дія" на свій смартфон та верифікуватися для отримання цифрового паспорту або закордонного цифрового паспорту за допомогою Системи BankID НБУ", — розповідають у Нацбанку.

Додаток “Дія”, фото Міністерство цифрової трансформації України
Додаток “Дія”, фото Міністерство цифрової трансформації України

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок
Показати ще

При цьому банківським установам знадобиться час, щоб застосувати нові можливості на практиці. Окрім того, спочатку українців очікуватиме період тестування.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Telegram почав блокувати користувачів - хто ризикує втратити аккаунта.

Як повідомляв "Знай.ua", гроші українців у Приват24 опинилися під прицілом шахраїв - надають кредити через Facebook.

Знай.ua писав про новий закон і податок для таксистів - їм нікуди бігти.