У МОЗ зробили плачевний прогноз на найближче майбутнє. З середини липня госпіталізованих з коронавірусом або підозрою на вірус стало майже в 5 разів більше - з 3,5 тисяч до 16 745. Всього готові вже 30 тис. ліжок, ще 7 тис - в резерві.

Читайте Знай в Google News!

На тлі цього в МОЗ прогнозують, що добовий приріст на цьому тижні може бути аж більше 5 тисяч хворих.

"У нас напружена ситуація, але вона не є критичною. Але по тому відношенню, яке у нас є до правил нової реальності... ми будемо дуже швидко рости. Минулого тижня у нас понад 4,5 тисячі (виявлених на добу хворих). Практично впевнений, що на цьому тижні ми перейдемо позначку в 5 тисяч, виходячи з нашого ставлення. Можемо рости далі", - зазначив глава МОЗ Максим Степанов.

Коронавірус, фото з вільних джерел
Коронавірус, фото з вільних джерел

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Наразі у медичних закладах, визначених для лікування коронавірусу, підготовлено 37 тисяч ліжок. У разі потреби їхню кількість можливо збільшити максимум до 50 тисяч, оскільки ліжок потребують також пацієнти з іншими захворюваннями.

В Україні залишається висока кількість виявлених нових хворих за добу — 3 774 людини. Така статистика зумовлена нехтуванням правил карантину та проведенням масових заходів. Зокрема, 3 жовтня відбувся концерт у Харкові, у місті, яке встановлює антирекорди з кількості нових хворих на COVID-19 по країні.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україні за добу 3 774 нових хворих на коронавірус, 33 померло.

Як повідомляв Знай. ua, у школах введуть страхування від Covid-19, кому доведеться оформляти документи.

Також Знай. ua писав, що китайський вірус змінює своє "обличчя", лікар заявила про нові симптоми.