Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов В ефірі телеканалу "Україна 24" заявив про те, що тотальний карантин державі не загрожує, так як країна не збирається йти по стопах Ізраїлю. Триватиме система адаптивного карантину.

Читайте Знай в Google News!

Степанов повідомив, що не у всіх регіонах України захворюваність однакова, тому відтворювати жорсткий сценарій Ізраїлю ніхто не буде. Він зазначив, що там вимога до двотижневої ізоляції виникла через зафіксовану кількість хворих, число яких склало близько 6250 осіб.

"Поки ми діємо в умовах адаптивного карантину. Крім того, ми вже бачимо, що міста і райони, де ми вводили "червоний рівень" епідемічної безпеки і які дотримувалися відповідних правил, у них знижувалася відповідно захворюваність за 14 днів. Ми це відразу бачимо по цифрах", - доповнив міністр охорони здоров'я.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Однак Максим Степанов все одно прогнозує захворюваність коронавірусом на рівні приблизно 5 тисяч випадків за день і ця ситуація все одно знаходиться під контролем. Він упевнений, що на цьому тижні Україна перейде позначку в п'ять тисяч випадків захворювання за добу.

5 жовтня, в понеділок, в силу вступило нове карантинне зонування і в "червону зону" епідеміологічної ситуації зараз входять Тернопіль і Канів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, хвора коронавірусом партнерка Винника Шоптенко перестала їсти.

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні очікується небувалий попит на щеплення від грипу: "Цікаво спостерігати за експериментом"

Знай.ua писав, На Львівщині маршрутки возитимуть пасажирів за півціни.