Президент України Володимир Зеленський був присутній та виступив на презентації нових електронних послуг та документів у додатку "Дія". Він на сцені вирішив нагадати про те, що раніше ставили собі амбітну мету і обіцянку — зробити державу в смартфоні.

Читайте Знай в Google News!

Зараз воно дозволяє отримувати дозволи в Електронному кабінеті забудовника, реєструвати ФОП за 15 хвилин, тобто відкривати власну справу швидше, ніж у більшості країн світу. Він заявив, що вже через рік Україна стала четвертою країною в Європі з цифровими водійськими правами і першою в світі — має цифровий паспорт.

Володимир Зеленський повідомив, що 100% послуг буде онлайн, а бюрократія і корупція стануть нетиповим явищем. Кілька тижнів тому президент підписав указ про створення сприятливих умов для розвитку IT-індустрії в країні. І надав невеликий спойлер: "2021 рік стане початком входження країни в режим paperless. Тобто ніяких більше паперів. Це стосується всіх державних органів. І що найважливіше, жодна державна установа не зможе вимагати від українців ніяких довідок і витягів, необхідних для отримання тих чи інших державних послуг".

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У додатку тепер можна відкрити банківський рахунок, ще з'явилися свідоцтво про народження, реєстрація місця проживання дитини до 14 років, що є лише в Києві і Харкові на даний момент, життєвий простір реєстрації, довідка внутрішньо переміщеного особи, ІПН, реєстрація ТОВ, сплата штрафу за порушення ПДР і можливість передачі техпаспорта на авто.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україні стартував осінній призов: кого не заберуть в армію.

Як повідомляв "Знай.ua", головне за день 5 жовтня: розкрили правду про якість товарів і вимагають урізати зарплати.

Знай.ua писав, у Києві спіймали перевертня в погонах, українці люті: "Три тисячі і діла немає"