Українських користувачів забороненої російської соцмережі ВКонтакті поставлять на облік. В Україні упродовж шести місяців - мають бути затверджені Стратегії кібербезпеки та інформаційної безпеки держави. Тоді Рада нацбезпеки та оборони обговорить питання обліку користувачів забороненої соцмережі ВКонтакті.

Читайте Знай в Google News!

Про це розповіли в апараті РНБО на запит, яким чином буде здійснюватися такий облік, пише "Суспільне".

"Відповідно до затвердженої Стратегії національної безпеки України протягом півроку буде розроблено нову Стратегію кібербезпеки України, а також стратегію інформаційної безпеки. Питання створення "системи обліку українських користувачів російської соціальної мережі ВКонтакті та, за необхідності, інших соцмереж, що знаходяться під контролем держави-агресора, обговорюватиметься в рамках реалізації згаданих стратегій", – йдеться у повідомленні РНБО.

Вконтакте, фото з відкритих джерел
Вконтакте, фото з відкритих джерел

Популярні новини зараз
Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

У відомстві зауважують, що доступ до російських заборонених соцмереж з території України становить реальну загрозу національній безпеці, тому "потребує зусиль щодо нейтралізації".

"Російська соцмережа ВКонтакті, яка перебуває під санкціями з 2017 року, є одним з інформаційно-психологічних засобів цієї гібридної війни, тому користування її ресурсами та розповсюдження відповідного російського контенту в інформаційному просторі України розцінюється як загроза національній безпеці України, що потребує нейтралізації", – зазначається у повідомленні РНБО.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українських користувачів ВКонтакті поставлять на облік: "Матимуть проблеми з поліцією і..."

Як повідомляв Знай. ua, соцмережа "ВКонтакте" намагається заманити українців назад у свої мережі.

Також Знай. ua писав, що "ВКонтакте" обійшов блокування і тепер працює без VPN в Україні.