Як розмножити смородину живцями - корисний лайфхак для садоводів-любителів. Зробити це зовсім не складно. Багато хто воліє розмножувати чорну смородину живцями. Адже користь цієї ягоди - без перебільшень величезна, тому і дбайливі господарі намагаються завести на своїй ділянці нові перспективні сорти.

Читайте Знай в Google News!

Про це йдеться у спеціалізованому телеграм-каналі "Дневник дачника. Сад и огород".

Для зимового вкорінення, в грудні, вибирають товсті, добре розвинені однорічні пагони. Нарізають з них живці довжиною 18-20 см і опускають на добу в стимулятор росту (1 ст.л. меду на 3 л води).

Потім кладуть в поліетиленовий пакет вологий мох або тирса і занурюють в них живці так, щоб 2 нирки залишалися зверху.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Надувають пакет, зав'язують і ставлять на 10 днів в темне місце з температурою 20-24 град. Після цього виносять живці на світло ще на 10 днів. За цей час утворюються корінці.

Живці висаджують в ящики з поживною грунтовою сумішшю. Поливають талою водою. А навесні, коли потеплішає до 8-10 град., пересаджують їх на постійне місце в добре удобрені ямки і рясно поливають. Грунт періодично підрихлюють і видаляють бур'яни.

Смородина, скріншот: YouTube
Смородина, скріншот: YouTube

Відомо, що смородина містить вітаміни Е, К, В, РР, цинк, калій, бета-каротин та інші корисні мікроелементи. Можливо ви здивуєтеся, проте корисні не лише ягідки, але й гілочки і листя смородинового куща. У народній медицині всі елементи використовують для приготування чаїв, відварів, щоб допомогти людям, хворим на ангіну, грип, подагру і гастрит. Смородинові чаї вживають задля зміцнення імунітету.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як вирощувати полуницю на підвіконні круглий рік-інструкція по посадці і догляду

Як повідомляв портал "Знай.ua", забезпечте себе свіжою зеленню-топ рослин для підвіконня на кухні.

Також "Знай.ua" писав, що вирощуємо лимон до чаю на своєму підвіконні-лайфхаки для домашніх цитрусових