У дитячих садках керівники вимагають від батьків довідки про те, що їхня дитина не була в контакті з коронавірусними хворими. Такий документ просять надати в місті Рівне у дошкільному навчальному закладі №51. Єдина умова, якщо дитина була відсутня в садку понад сім днів.

Уточнюють, що це повинна бути довідка не про стан здоров'я, а про відсутність контакту з хворим COVID-19. Про це повідомила на сторінці "Батьки SOS" у Facebook Леся Рибчак.

Читайте Знай в Google News!

Жінка поділилась оголошенням від дирекції дитячого садка. У коментарях користувачі дуже здивувалися такому нововведенню і написали, що незрозуміло хто повинен видавати дитині такий документ. Деякі мами написали, що це перевищення службових обов'язків.

"На моє прохання пояснити чим керуються керівники ЗДО №51, м Рівне вимагаючи довідку про те, що дитина не була в контакті з інфекційними хворими, відповіли...", - зауважує жінка і прикріплює копію документа.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

З такою відповіддю і самим протоколом, жінці порадили звертатися вище, у МОЗ, наприклад. Нехай розтлумачать суперечливість санітарному регламенту.

На моє прохання пояснити чим керуються керівники ЗДО №51, м Рівне вимагаючи довідку про те, що дитина не була в контакті з інфекційними хворими, відповіли:

Geplaatst door Леся Рибчак op Maandag 5 oktober 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, екзотична Камбоджа і райські Сейшели: для українців відкрито кордони 52 країн.

Як повідомляв Знай. ua, у Чернівцях через вірус батьків відгородять від дітей бетонною стіною: "Свято онлайн".

Також Знай. ua писав, жовтий Київ, Помаранчевий Львів та червоні Чернівці, карантин знову перемалював карту України