Українські воїни вже не перший рік стримують путінських окупантів на Донбасі, за довгі роки зібралася величезна кількість історій. Так, журналісти дізналися про дуже зворушливу сторінку з біографії танкістки ЗСУ. У жінки є мрія - повернутися до рідного вільного Луганська.

Читайте Знай в Google News!

Жінка потрапила на російсько-українську війну, продовживши бойовий шлях свого чоловіка, і вже навіть встигла стати командиром. Про цю історію стало відомо завдяки повідомленню порталу "Арміяinform".

Танкістка Тетяна, фото: Арміяinform
Танкістка Тетяна, фото: Арміяinform

"Про таких, як сержант Тетяна, кажуть: справжня амазонка, "Валькірія-войовниця". Струнка висока блондинка з виразними сірими очима і чарівною посмішкою, вона більше схожа на світську даму або модель, ніж на військовослужбовця, а танкістку і поготів. Хоча насправді Тетяна - командир бойового танка Т-64в1, і танковий комбінезон їй до лиця не менше, ніж модне вбрання. Незважаючи на свій "жіночий статус" вона досить жорсткий командир", – зазначили в статті про захисницю.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Танкістка Тетяна, фото: Арміяinform
Танкістка Тетяна, фото: Арміяinform

Так, під час навчань Тетяна впевнено керувала діями свого чоловічого екіпажу і продемонструвала, що є досвідченим фахівцем. Адже, відпрацьовуючи елементи тактичного маневрування, танк жінки-воїна чітко взаємодіяв з іншими екіпажами, а потім прицільно вразив всі цілі стрільбою прямою наводкою.

До армії Тетяна потрапила ще в 2016 році після того, як її чоловік повернувся з війни. Тому він залишився вдома з двома доньками, а дружина вирушила йому на зміну на схід.

"Для мене нічого незвичайного в ролі командира немає. Починала фронтовий шлях у піхоті. Спочатку командиром взводу зв'язку. Брала участь у бойових діях на Луганському напрямку у складі 53-ї окремої механізованої бригади. Завжди раділа, коли нам у складні хвилини бою на допомогу приходили танкісти. Тоді у мене і з'явилася думка змінити рід військ", - згадує жінка.

"Дуже захопилася танками, захотілося освоїти цю грізну зброю. Закінчила курси в Десні і потрапила в одну з танкових бригад. Спочатку була оператором-навідником, потім призначили командиром танка. Тут дуже хороший колектив. Мені допомагають справжні чоловіки, які мають за плечима досвід бойових дій саме в танкових підрозділах. Тому постійно перебуваю у фазі освоєння нових знань і навичок", – додала вона.

Втім, головним завданням, зізналася Тетяна, для неї залишилося здійснення давньої мрії - повернутися у звільнений Луганськ, в якому жила її сім'я до війни.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, насильство і домагання в українській армії: чому мовчать жінки-військові.

Як повідомляв Знай.uа, як проходив останній політ АН - 26 і основні версії катастрофи.

Знай.uа писав, молода медик пройшла крізь пекло Донбасу і розкрила неприємну правду про війну.