Комісія з розслідування катастрофи АН-26 повністю відновила трагічний останній політ літака та виявила грубі порушення як у виконанні польотних завдань, так і в організації польотів загалом.

Читайте Знай в Google News!

Про це повідомив голова урядової комісії з питань розслідування авіакатастрофи, віцепрем’єр-міністр Олег Уруський.

За словами очільника комісії, встановити причини катастрофи допомогло розшифрування бортових самописців.

"Повністю відновлено трагічний шостий політ літака Ан-26Ш, а також встановлено зміст перемовин, як між членами екіпажу, так і з керівництвом польотів. Встановлена технічна причина нештатної роботи лівого двигуна та спрацювання датчика падіння тиску по "ИКМ" (вимірювач крутного моменту). Це сталося внаслідок відмови у роботі одного з блоків системи управління двигуна", — зазначив Уруський.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Силовики вантажать уламки розбитого літака Ан-26. Фото: hromadske
Силовики вантажать уламки розбитого літака Ан-26. Фото: hromadske

Також він додав, що комісія продовжує свою роботу, а Міністерство оборони України має завершити власне службове розслідування 12 жовтня 2020 року.

Орієнтовно 15 жовтня почнуть виплачувати компенсації сім’ям загиблих, зазначив Уруський.

Нагадаємо, у вівторок, 6 жовтня, у Харкові відбулася церемонія прощання із загиблими в авіакатастрофі під Чугуєвом військовими. Раніше на Львівщині поховали курсанта Віталія Вільхового, який вижив, але помер у лікарні наступного дня після трагедії.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, слідчі ДБР назвали основні версії катастрофи АН-26

Як повідомляв портал Знай.ua, маленька донька і дружина загиблого штурмана Ан-26 опинилися в біді

Також Знай.ua писав, загиблий в Ан-26 курсант Олександр Бойко з дитинства марив польотами