За словами глави цього відомства Марини Лазебной, зараз внески йдуть тільки до солідарної системи — виплачує їх наймач, але де-факто вони віднімаються із зарплати працівників. Ці гроші йдуть в загальний котел, з якого вони розподіляються між пенсіонерами.

Однак зараз пенсіонерів стає все більше, а працівників — все менше, так що грошей на всіх не вистачає. Зростає дефіцит бюджету Пенсійного фонду. За всіма прогнозами, далі ця тенденція буде тільки підсилюватися.

Тому до названого внеску планується додати другий — той, з якого буде накопичуватися пенсія для конкретного працівника. Відповідно, і платити його він буде сам. При цьому сплачені гроші повинні весь цей час десь «працювати», інакше інфляція від них нічого не залишить.

Міністр не сумнівається, що новий підхід у багатьох викликає недовіру і підозру, що хтось хоче поживитися за їх рахунок. Однак альтернативи цієї реформи Лазебна не бачить. В іншому випадку, на її думку, вже найближчим часом більшість літніх українців виявиться за межею виживання.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Суть нововведення полягає в тому, що кожному працівнику доведеться більше відраховувати із зарплати на свою майбутню пенсію, а завдання держави — подбати про те, щоб ці гроші не пропали.

Раніше повідомлялося, що у Верховній Раді вже знаходиться на розгляді низка законопроєктів по накопичувальній пенсійній системі.

Також великий резонанс викликала заява прем'єр-міністра Дениса Шмигаля про те, що в країні вже через 15 років не буде грошей на пенсії.